All for Joomla All for Webmasters
Prijedor
Prijedor
Sanski Most
Prijedor
Banja Luka
Sarajevo
+387(0)61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387 (0) 61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 ul. Stanična 3, 79260, Sanski Most - BiH
+387(0)61 980 213 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387(0)62 349 379 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Pere Krece 13. - 78000 Banja Luka, BiH
+387(0)61 256 467 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Branilaca Sarajeva 34. 71000 Sarajevo - BiH

AJDINU JAKUPOVIĆU I FONDACIJI “IDRIZ JAKUPOVIĆ” PRIZNANJE SPORTSKOG SAVEZA U BOSNI I HERCEGOVINI U KATEGORIJI “HUMANISTA GODINE IZ DOMENA SPORTA”

AJDINU JAKUPOVIĆU I FONDACIJI “IDRIZ JAKUPOVIĆ” PRIZNANJE SPORTSKOG SAVEZA U BOSNI I HERCEGOVINI U KATEGORIJI “HUMANISTA GODINE IZ DOMENA SPORTA”

Sarajevo, 24.januar 2019.godine

Sportski savez u Bosni i Hercegovini je u Narodnom pozorištu u Sarajevu organizovao 74. manifestaciju izbora najuspješnijih državnih sportista i sportskih ekipa za 2018. godinu. 

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da obavijestimo članove, aktiviste i prijatelje Fondacije “Idriz Jakupović” da smo na ovoj prestižnoj manifestaciji iz oblasti sporta nagrađeni priznanjem za popularizaciju i razvoj sporta u Bosni i Hercegovini.

Ovu prestižnu nagradu Sportskog saveza u BiH u kategoriji “HUMANISTA GODINE IZ DOMENA SPORTA” dobio je dr.Ajdin Jakupović, osnivač i direktor Fondacije “Idriz Jakupović”.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom člana predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Željka Komšića. Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije bio je gospodin Vlatko Glavaš, poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i prvi kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je u svom obraćanju ovom prilikom naglasio da su “sportisti najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu i da im se Sportski savez u Bosni i Hercegovini na ovaj način želi posebno zahvaliti”.

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji je Larisa Cerić (džudo), a u muškoj Mesud Pezer (atletika). Kapiten našeg državnog nogometnog tima Edin Džeko izabran je za nogometaša godine, a nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za najuspješniju državnu selekciju. Posebno priznanje dobila je i kadetska nogometna reprezentacija BiH.  Posebno priznanje “Mirza Delibašić” pripalo je Džananu Musi (košarka), a nagrada “Ambasador sporta” Jusufu Nurkiću (košarka).

Nakon svečane dodjele posebnih priznanja, dr.Ajdin Jakupović je čestitao svim dobitnicima nagrada i priznanja ovogodišnje manifestacije, zahvalivši se Sportskom savezu u BiH koji je na pravi način dijagnosticirao i prepoznao rad ljudi koji su na različite načine doprinijeli razvoju sporta. Direktor Fondacije se naročito zahvalio svim sportistima i sportskim ekipama u Bosni i Hercegovini koji su bili partneri u projektima koje je realizovala Fondacija “Idriz Jakupović” u prethodnih 5 godina svoga rada širom države. ” Nagrada je poklon svim sportistima i ljudima dobre volje širom Bosne i Hercegovine”, riječi su zahvalnosti dr Ajdina Jakupovića, koji sa svojim saradnicima radi na novim projektima pomoći sportistima u BiH.

Služba za odnose sa javnošću

© Fondacija za stipendiranje učenika i studenata „Idriz Jakupović“

Foto arhiv: Svečana dodjela priznanja Sportskog saveza u BiH na 74.manifestaciji izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u 2018. dr.Ajdin Jakupović, dobitnih priznanja “Humanista godine iz domena sporta”, Narodno pozorište u Sarajevu, 24.januar 2019.godine

Svečana dodjela priznanja Sportskog saveza u BiH na 74.manifestaciji izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u 2018. dr.Ajdin Jakupović, dobitnih priznanja “Humanista godine iz domena sporta”, Narodno pozorište u Sarajevu, 24.januar 2019.godine
dig

About the author

Novosti

Čitajte novosti vezane za Fondaciju “Idriz Jakupović”, skorašnje aktivnosti, nagrade, izdanja te programi i konkursi. U sekciji “Novosti” imamo želju da transparentno prikažemo sve aktivnosti koje Fondacija “Idriz Jakupović” obavlja te da pritom stvaramo arhivu vijesti vezanih za Fondaciju. Slike i tekstovi koji se koriste su isključivo vlasništvo Fondacije “Idriz Jakupović” ili su eventualno preuzete od medija koje su popratile aktivnost. Ako želite da preuzmete vijest zamolili bi Vas da nas prije toga kontaktirate za dopuštenje na e-mail info@fondacija.eu.