All for Joomla All for Webmasters
Prijedor
Prijedor
Sanski Most
Prijedor
Banja Luka
Sarajevo
+387(0)61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387 (0) 61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 ul. Stanična 3, 79260, Sanski Most - BiH
+387(0)61 980 213 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387(0)62 349 379 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Pere Krece 13. - 78000 Banja Luka, BiH
+387(0)61 256 467 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Branilaca Sarajeva 34. 71000 Sarajevo - BiH

FONDACIJA “IDRIZ JAKUPOVIĆ” U INICIJATIVI ZA OSNIVANJE BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA U PRIJEDORU

FONDACIJA “IDRIZ JAKUPOVIĆ” POMAŽE RAD I OSNIVANJE ORGANIZACIJA KOJE PROMOVIŠU KULTURU SVIH NARODA I GRAĐANA U BOSNI I HERCEGOVINI

Prijedor, 2.mart 2019.

U subotu 2.marta 2019. u Prijedoru je održan sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, na kojem je, skupa sa 30 predstavnika organizacija iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, učestvovalo i rukovodstvo Fondacije “Idriz Jakupović” – direktor i predsjednik Upravnog odbora. Na sastanku je donešena odluka o pokretanju inicijative za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, koju je, između ostale 21 organizacije iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, potpisao dr.Ajdin Jakupović, osnivač i direktor Fondacije “Idriz Jakupović”.

U cilju podrške radu i osnivanju organizacija koje se bave promovisanjem i očuvanjem kulture svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini, Upravni odbor Fondacije “Idriz Jakupović” je, zajedno sa predstavnicima ostalih članica inicijative , definisao osnovni cilj za djelovanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, a to je “promocija i očuvanje integralne kulture svih građana koji žive u Bosni i Hercegovini i dijaspori”.

Incijativu su pokrenuli predstavnici 21 organizacije iz Bosne i Hercegovine i dijaspore i to: 15 kulturno-umjetničkih društava i organizacija čija je djelatnost, između ostalog, i promocija kulture, koje djeluju u 7 opština i gradova šire regije slivova rijeka Sane i Une – Ključa, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanskog Novog / Novog Grada, Bosanske Kostajnice / Kostajnice, Bosanske Dubice / Kozarske Dubice i Bosanske Krupe, kao i 6 organizacija koje se bave promocijom kulture u dijaspori – Hrvatska, Švicarska, Velika Britanija, Turska i Finska. Procjenjujemo da ove organizacije imaju preko 2.000 registrovanih i aktivnih članova.

Za predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru izabran je Amel Siječić, profesor engleskog jezika i književnosti, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva ”Osman Džafić” iz Prijedora, a za predsjednika Komisije za nadzor imenovan je Sanel Jakupović, univerzitetski profesor, predsjednik Upravnog odbora Fondacije ”Idriz Jakupović”.

Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru održaće se 21.jula 2019. u Prijedoru.

U periodu od naredna četiri mjeseca do održavanja Osnivačke skupštine, putem elektronskih i štampanih medija, biće objavljen javni poziv za pridruživanje u članstvo ove inicijative svim organizacijama koje se bave promocijom i očuvanjem kulture na području navedene regije i dijaspore, uključujući, ali i neograničavajući se na kulturu svih naroda, nacionalnih manjina, stranih rezidenata, religijskih zajednica i svih ostalih građana koji na različite načine identifikuju svoje kulturne identitete. Putem društvenih mreža biće objavljene sve odluke koje su donijete na 2.sastanku Inicijativnog odbora za osnivanje BKC u Prijedoru.

Služba za odnose sa javnošću

© Fondacija za stipendiranje učenika i studenata „Idriz Jakupović“

Sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru , 2.mart 2019. Hotel “Prijedor” u Prijedoru

Dr.Ajdin Jakupović, direktor Fondacije “Idriz Jakupović”, potpisivanje Inicijative
About the author

Novosti

Čitajte novosti vezane za Fondaciju “Idriz Jakupović”, skorašnje aktivnosti, nagrade, izdanja te programi i konkursi. U sekciji “Novosti” imamo želju da transparentno prikažemo sve aktivnosti koje Fondacija “Idriz Jakupović” obavlja te da pritom stvaramo arhivu vijesti vezanih za Fondaciju. Slike i tekstovi koji se koriste su isključivo vlasništvo Fondacije “Idriz Jakupović” ili su eventualno preuzete od medija koje su popratile aktivnost. Ako želite da preuzmete vijest zamolili bi Vas da nas prije toga kontaktirate za dopuštenje na e-mail info@fondacija.eu.