All for Joomla All for Webmasters
Prijedor
Prijedor
Sanski Most
Prijedor
Banja Luka
Sarajevo
+387(0)61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387 (0) 61 457 888 Pon - Pet 09:00 - 17:00 ul. Stanična 3, 79260, Sanski Most - BiH
+387(0)61 980 213 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Ilindenska ulica 5-7, 79101, Prijedor - Bosna i Hercegovina
+387(0)62 349 379 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Pere Krece 13. - 78000 Banja Luka, BiH
+387(0)61 256 467 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Branilaca Sarajeva 34. 71000 Sarajevo - BiH

PODRŠKA FONDACIJE ORGANIZOVANJU BOŽIĆNOG KONCERTA U PRIJEDORU

SVEČANI BOŽIĆNI KONCERT „PRVI PUT U PRIJEDORU“

Prijedor, 21.12.2019.

Fondacija “Idriz Jakupović” na čelu s direktorom dr.Ajdinom Jakupovićem odlučno nastavlja trasiranje nepovratnog puta u razvoju i promociji kulture u široj prijedorskoj regiji i cijeloj Bosni i Hercegovini.

U Pozorištu Prijedor je u subotu 21.12.2019.godine pred velikim brojem gostiju održan svečani božićni koncert pod nazivom „Prvi put u Prijedoru“. Ovaj povijesni događaj koji se po prvi puta desio u gradu Prijedoru zajednički su organizirali Bosanski kulturni centar u Prijedoru i Rimokatolički župni ured Sv.Josipa iz Prijedora.

Program božićnog koncerta sa prigodnim božićnim pjesmama su izveli Vokalni ansambl „Domenike“ iz Svete nedjelje pod dirigentskom palicom profesorice Ane Benković i horovi članica BKC Prijedor – mješoviti hor „Harmonija“ i dječji hor „Melody“ iz Sanskog Mosta i hor KUD „Osman Džafić“ iz Prijedora pod dirigentskom palicom profesorice Alme Karabeg.

Na događaju je prisustvovao veliki broj vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije, kao i vjerskih velikodostojnika Banjolučke biskupije, te predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života iz Prijedora i šire regije.

Zvanicama skupa se obratio biskup banjolučki msg.Franjo Komarica koji je poručio „daorganiziranje božićnog koncerta prvi puta u Prijedoru predstavlja iznimno važan povijesni iskorak oživljavanja i ovoga vida vjerske kulture bosanskih Hrvata– katolika,ne samo za vjernike u župama Prijedora, Ljubije, Šurkovca, Ravske, Sanskog Mosta, Sasine, Stare Rijeke, i drugim, nego i za sve stanovnike prijedorske regije i čitave Bosne i Hercegovine“.

Profesor Sanel Jakupović, predsjednik Upravnog odbora Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru i Župnik Rimokatoličkog župnog ureda Sv.Josipa iz Prijedora velečasni Marko Vidović su u svojim nastupima posebno istaknuli „da je ovaj događaj jednako važan i za razvoj međureligijske i međukulturalne saradnje i dijaloga svih građana ove regije, imajući u vidu ratna stradanja, povratak stanovništva i ponovnu integraciju u društvene strukture i život dostojan civiliziranom čovjeku.

Generalni pokrovitelj božićnog koncerta u Prijedoru bila je Doraja Eberle (LR a.D.), predsjednica austrijske humanitarne organizacije „Bauern helfen Bauern“ iz Salzburg-a i počasni član „ambasador za kulturu“ BKC Prijedor.

U ime Fondacije “Idriz Jakupović” zahvalnicu za podršku organizacije božićnog koncerta je primio mladi aktivista Adin Jakupović.

Služba za odnose sa javnošću

© Fondacija za stipendiranje učenika i studenata „Idriz Jakupović“

Video i foto materijal ovih događaja moći ćete vidjeti na društvenim mrežama BKC Prijedor:

FB: https://www.facebook.com/BKCuPrijedoru/

IG: https://www.instagram.com/bkcprijedor/

TW: https://twitter.com/BPrijedor

YouTube:https://www.youtube.com/BKCuPrijedoru

About the author

159 Responses

Novosti

Čitajte novosti vezane za Fondaciju “Idriz Jakupović”, skorašnje aktivnosti, nagrade, izdanja te programi i konkursi. U sekciji “Novosti” imamo želju da transparentno prikažemo sve aktivnosti koje Fondacija “Idriz Jakupović” obavlja te da pritom stvaramo arhivu vijesti vezanih za Fondaciju. Slike i tekstovi koji se koriste su isključivo vlasništvo Fondacije “Idriz Jakupović” ili su eventualno preuzete od medija koje su popratile aktivnost. Ako želite da preuzmete vijest zamolili bi Vas da nas prije toga kontaktirate za dopuštenje na e-mail info@fondacija.eu.